Opplæringskontorene er sikret

NHO-gjennomslag: Regjeringen endrer loven for å sikre at opplæringskontor fortsatt kan være part i lærekontrakter – en gledelig nyhet, særlig for små og mellomstore bedrifter.

Regjeringen la nylig fram forslag til ny opplæringslov. Utkastet skapte usikkerhet rundt opplæringskontorenes mulighet til å være part i lærekontrakten. NHO-fellesskapet har de siste ukene jobbet mye med saken, fram til høringen på Stortinget. Regjeringspartiene har nå kommet med en tydeliggjøring av forslaget av det NHO har ment hele tiden: Loven slår nå fast at Opplæringskontor fortsatt kan være part i lærekontrakten.

-Dette er en god presisering av regjeringspartiene, vi er glade for at de har lyttet til LO og NHO i denne saken. Å ivareta opplæringskontorene er spesielt viktig for små og mellomstore lærebedrifter, sier Rebekka Borsch, Avdelingsdirektør for kompetanse og innovasjon i NHO.

NHO følger arbeidet med forskriften og deltar i arbeidsgruppe nedsatt av Samarbeidsrådet for yrkesfag(SRY) sammen med Utdanningsdirektoratet.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt