– Med NHO i ryggen vet vi at ting gjøres riktig også i ekspressfart

Publisert

Sport Outlet vokser lynraskt, også på bygda. Butikksjef Marthe-Mari Byfuglien har nylig åpnet butikk på Dokka, til stor glede for lokalbefolkningen. Foto: Reidun S. Lekven / Sport Outlet

Sport Outlet-gründer og -leder Tor André Skeie er travel med å være vekstvinner i et krevende marked. Derfor må han kunne stole på at HR-avdelingen alltid er oppdatert og velutrustet.

Er du nysgjerrig på hvordan NHO kan hjelpe deg som leder?

Få bedrifter kan skryte av like eksplosiv vekst som Sport Outlet. Sett i lys av nå-situasjonen, med høye kostnader og svekket kjøpekraft hos forbrukerne, blir det særlig krevende for bedrifter å lykkes.

Likevel åpner Sport Outlet nye butikker mer eller mindre ukentlig. Ingen by er for stor, ingen bygd er for liten – noe åpningen av butikken på Dokka, Innlands-bygda med i underkant av 3000 innbyggere, vitner om.

Viktig for bygde-Norge

– Jeg troppet opp klokka ni på morgenen og stod i kø for å kjøpe Hoka-sko. Klokken halv tolv på formiddagen var jeg der fortsatt. Det var så mange kjensfolk, sier Emma Larsen Sjåheim.

Hun var til stede under åpningen av ny Sport Outlet-butikk på Dokka, og kan fortelle at dette var en etterlengtet begivenhet.

– Med to barn handler jeg mye på Sport Outlet på grunn av pris, kvalitet og ikke minst utvalg. Tidligere har jeg kjørt til Raufoss, drøye 40 minutter herifra, så det å få lokalbutikk er jeg veldig glad for, utdyper Sjåheim.

Også butikksjef Marthe-Mari Byfuglien er svært glad for å være på plass.

– Jeg har naturligvis gledet meg mye til å ta fatt på stillingen. I tillegg har jeg fått så mye oppmerksomhet fra lokalsamfunnet den siste tiden! Jeg er selv fra Dokka, og da er det ekstra gledelig at åpningsdagen gikk over all forventning. Køen var milelang, smiler hun.

Butikken er nr. 94 i rekken, og HR-ansvarlig Reidun S. Lekven har vært med på nesten alle åpningene. Med mer enn 1200 ansatte under vingene, er det ikke alltid det går, men støtten fra NHO hjelper på å frigjøre tid.

Støtte i hverdagen

 Vil du også bli en del av NHO-felleskapet?

Les mer om fordelene her

Da Sport Outlet ble NHO-medlem i 2020, var det først og fremst med tanke på tariff.

– Vi gikk fra å være en liten utfordrer til å bli kjempestor, og selv om vi ikke er tariffbundne per nå, er våre ansatte selvsagt velkomne til å organisere seg om de vil. Da er det viktig at også vi er del av noe større, minnes Lekven.

Enn så lenge benytter hun NHO som kilde til kompetanseutvikling og støttespiller.

– Endringer i arbeidslivet, og handelen spesielt, skjer fortere enn noen gang. Det at jeg kan støtte meg på NHO når nye regler kommer, er tidsbesparende. Det er også en mengder kurs som skjer i regi av NHO, som er veldig relevante for meg som jobber med HR, sier Lekven

Tilbake til hverdagen

Leder og gründer for Sport Outlet, Tor André Skeie.

I 2021, da deler av samfunnet fortsatt var stengt, men butikkene var åpne, solgte Sport Outlet for mer enn noen gang før. Da landet åpnet helt opp og normalhverdagen kom, ble overgangen brå.

– Vi forventet en salgsdupp i 2022. Realiteten ble at vi hadde like for like vekst. Dette kom ikke av seg selv, forteller leder og gründer for Sport Outlet, Tor André Skeie.

Det at Reidun S. Lekven har stålkontroll på HR-biten, gjør at han kan konsentrere seg om nettopp dette. For også våren 2023 har vært en balansekunst: Nyetablering har stått i sentrum, samtidig som varepakken skal stå seg i priskonkurransen.

Rammevilkår er viktig

Skeie er tydelig på at Sport Outlet aldri skal være en trendsetter. Det får andre ta seg av.

– Kundene kommer til oss for å få rimelige, gode sportsprodukter. For å levere på det, blir 2023 nok et krevende år. Slik er situasjonen. Vi kjemper blant annet mot økte valutakostnader, og gjør vårt ytterste for at dette ikke skal ramme oss og kundene våre, sier Skeie.

Her er også han, som Lekven, glad for å være del av noe større.

– NHO kan påvirke en del rammebetingelser som en enkelt handelsaktør ikke rår over. For oss er det særlig viktig at det påvirkes i en politisk retning som gjør det smidig å starte og drive butikk. Dette handler om alt fra formueskatt til konkurransesituasjonen vi til enhver tid står i, avslutter Skeie.

Ønsker du også en enklere og tryggere hverdag som leder innen retail?
Ja, send meg mer informasjon!

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Bestill et møte med oss

Bestill et møte med oss

Er du medlem og ønsker bedre kontakt, eller vil du høre mer om fordelene ved å være medlem?