Plastposen skaper miljøfond

Publisert

#205

#120.

Regjeringen, Dagligvarehandelens Miljøforum, NHO Handel og Virke er nå enige om at norsk næringsliv kan oppfylle EUs «posedirektiv» gjennom Handelens Miljøfond, i stedet for at det innføres en statlig avgift på bæreposer.

I praksis betyr dette at det legges på 50 øre per plastpose, som uavkortet går til miljøtiltak, herunder tiltak som bidrar til å redusere plastposebruken.
 
- Helgesen har tatt et modig valg når han støtter initiativet! Dette er en veldig gledelig nyhet for miljøet, og for de mange som skal bidra gjennom å kjøpe færre plastposer eller betale et bidrag for den plastposen de kjøper! Nå håper vi alle grener av handelen støtter opp! Det sier Bjørn Næss (direktør) og Merethe Sunde (næringspolitisk direktør) i NHO Handel.

Det er et bredt næringsliv, gjennom dagligvarehandel og faghandel som står bak Handelens Miljøfond, som også vil bidra med støtte til oppryddingstiltak og relevante forsknings- og utviklingsinitiativer. Også Norsk Industri støtter initiativet fra varehandelen. Handelens Miljøfond vil sannsynligvis bli organisert som en forening åpen for virksomheter som befatter seg med plastposer. Midlene vil bli hentet inn via vederlagssystemet til Grønt Punkt Norge, som også henter inn gjenvinningsvederlag. Det er til slutt forbruker som vil betale dette miljøvederlaget, da de 50 ørene vil bli lagt på utsalgsprisen.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!

Bestill et møte med oss

Bestill et møte med oss

Er du medlem og ønsker bedre kontakt, eller vil du høre mer om fordelene ved å være medlem?