NHO Service og Handel

Innhold

– Kjøpesentre som satser på opplevelser er de som overlever

Nyhet, Handel

Publisert

#205

Leif Bache-Mathiesen, fagsjef for Handel i NHO Service og Handel.

Kjøpesentrene er under press og fram mot 2026 vil det bli betydelig færre varehus i Norge. Men det er en viktig faktor som skiller suksess fra fiasko.

Et enormt kjøpesenter (Amfi Moa) med seks kinosaler, bibliotek og 1.800 ansatte åpnes snart i Ålesund, skriver NRK Møre og Romsdal. Men kjøpesentrene er under press. NHO Service og Handels rapport Statistikk og trender for 2018 viser at det forventes en reduksjon fra 3.800 varehus til 3.400 fram mot 2026.

Amfi Moa satser på mer enn bare shopping, noe Leif Bache-Mathiesen, fagsjef for Handel i NHO Service og Handel, ser på som positivt.

– De store, attraktive kjøpesentrene som satser på opplevelser og som kan tilby kunden noe mer enn bare shopping, er de som overlever. Vi ser at de mindre kjøpesentrene som ikke klarer å endre seg legges ned, sier Bache-Mathiesen til NRK

Les hele NRK-saken her.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!