NHO Service og Handel

Innhold

Vil sjekke hva dagligvarekjedene betaler for maten: - Glad for at de tar grep

Nyhet, Næringspolitikk, Handel

Publisert

#205

FORNØYD: Leif Bache-Mathiesen, fagsjef for Handel i NHO Service og Handel, er glad for at departementet ser til Sverige og Danmark, som har et forbud mot prisdiskriminering. Foto: Rema 1000/Baard Fiksdal

Hvor mye betaler REMA 1000 for varer sammenlignet med Norgesgruppens Kiwi? Det er hva Næringsdepartementet ønsker at Konkurransetilsynet skal undersøke.

Det er i et brev Næringsdepartementet, som Aftenposten har fått innsyn i, ber Konkurransetilsynet ta tak i og se om det er forskjeller i innkjøpsbetingelsene, som blant annet NHO Service og Handel-medlemmene REMA 1000 og Kolonial.no har påpekt.

Kolonial.no er en av få nye aktører i dagligvaremarkedet som har overlevd. De har overfor politikere og i media meddelt at årsaken til at mange i bransjen gir opp satsingen, er dårlige innkjøpsbetingelser.

Vil sikre like konkurransevilkår

- Vi er veldige glade for at departementet tar grep og at de ser til Sverige og Danmark, som har et forbud mot prisdiskriminering for å sikre like konkurransevilkår, sier Leif Bache-Mathiesen, fagsjef for Handel i NHO Service og Handel.

Departementet vil nå at Konkurransetilsynet skal analysere avtalene mellom de 20 største leverandørene og kjedene, som de hentet inn frem til 2016. Dette kan gi svar på om de store leverandørene, som for eksempel Ringnes, Orkla, Tine eller Nortura, forskjellsbehandler kjedene og på den måten gjør det vanskelig for REMA 100 og Kolonial.no å konkurrere mot Norgesgruppen, skriver Aftenposten.

Mangfold og lavere priser

- Likt volum til lik pris er det vi ønsker, og det er viktig at vi får en debatt om tematikken, sier Bache-Mathiesen.

Han legger heller ikke skjul på at et forbud mot prisdiskriminering kan gi en økning av butikkenes egne merkevarer, noe som kan gå utover leverandørenes produkter.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!