NHO Service og Handel

Innhold

Kortbruk økte med seks prosent

Nyhet, Handel

Publisert

mobil

Stadig flere betaler med mobilen

Nets og Vipps sine tall viser at det i mars ble utført 160,8 millioner kortkjøp, en vekst på 6 prosent i forhold til mars 2018. Kortbruken i handel stod for 50,5 milliarder kroner, en økning på 0,5 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.

Årsaken til den sterke veksten skyldes at i fjor kom flere av påskens helligdager i mars. Påskehandelen som i fjor var i mars er trolig også årsaken til at det kun er en liten vekst i omsetningen ved kortbruk. Bankkort med BankAxept ble i mars benyttet 135,3 millioner ganger, noe som er 4,5 millioner mer enn samme måned i fjor. Det ble handlet varer og tjenester med BankAxept for nesten 40 milliarder kroner. I februarble BankAxept-kort brukt over 11 millioner ganger, en økning på 25,5 prosent sammenlignet med februar 2019.

Vipps passert mer enn ti millioner kontaktløse betalinger, og statistikken fra mars viser en kraftig vekst. Dette ser vi tydelig ved at andelen av kontaktløse betalinger i forhold til antall totale BankAxept kjøp også fortsetter å øke. Fra februar til mars økte denne andelen fra 7,4 prosent til 8,2 prosent. Vipps tror denne andelen kommer til å øke vesentlig i tiden fremover.

Kilde: Vipps og Nets.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!