NHO Service og Handel

Innhold

Seniorer skaper fortrinn i varehandel

Nyhet, Tall og fakta, Handel

Publisert

Mann tar i mot kredittkort i et apotek

Ansatte over 50 år er gir butikkene fortrinn i kamp om kundene.

Fafo-rapporten Seniorpolitikk i varehandelen er fra juni 2019

Rapporten finner du her (pdf)

Fafo-forskerne Anne Inga Hilsen og Roy A. Nilsen har intervjuer sjefer og ansatte i butikker, en dagligvarebutikk med ferskvaredisk, en klesforretning for herrer, og et apotek. Lederne i disse butikkene mente at deres seniorer ga fortrinn i konkurransen om kundene.

Fafo-rapporten "Seniorpolitikk i varehandelen" er fra juni 2019 og viser at det i november 2015 var 14 prosent av lønnstakere i Norge som var ansatt i varehandelen. Til sammen utgjorde de over 330.000 personer. Av disse var det over 78.000 som var 50 år eller eldre. Det vil si at omtrent en av fire i varehandelen er senior. Andelen seniorer var lavest i detaljhandelen og høyest innen agentur- og engroshandel. Et klart flertall av seniorene i varehandelen arbeider i full stilling. I 2000 gjaldt det nesten 70 prosent av seniorene, og andelen økte til 77 prosent i 2015. Det vil si at de som har butikkjobb som sin yrkeskarriere, hovedsakelig jobber heltid, mens ungdommene i vesentlig større grad jobber deltid.

I rapporten viser forskerne til Norsk Seniorpolitisk barometer, en årlig undersøkelse utført av Synovate på oppdrag for Senter for seniorpolitikk. Et av spørsmålene lederne blir stilt er om hvor godt de ville like å ansette seniorer. 6 av 10 svarte at de vil like dette meget godt eller ganske godt.

Se Rapporten Seniorpolitikk i varehandelen

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!