NHO Service og Handel

Innhold

- Det som er harry er avgiftene

Nyhet, Næringspolitikk, Handel

Publisert

kaltenborn innfelt

Blant annet høy sukkeravgift skapte stor grensehandel. Når grensen åpner igjen vil trolig mange dra på handletur hvis ingenting skjer med avgiftene. Foto: Colourbox.com

- Vi kan ikke si at det er harryhandel å kjøre over grensen til Finland, Russland eller Sverige for å handle. Det som er harry, er avgiftene, sier Anne-Cecile Kaltenborn til Altaposten. Hun vil ha lavere avgifter på lokkevarer som godteri, vin og øl.

- Det er avgiftene som gjør at norske grundere, som ønsker å etablere seg innenfor varehandelen sliter. Det burde være mer attraktivt å handle lokalt, enn å dra over grensen for å handle, sier Kaltenborn til Altaposten.

Samtidig trekker hun fram de særnorske avgiftene og utenlandske handelsgiganter. Gigantselskapet Amazon har en markedsandel på 51 prosent av all netthandel i USA, og har nå siktet seg inn mot Sverige. Spørsmålet er ikke om Amazon kommer til Norge eller ikke, men når.

- Vi har også en global utfordring som gjør at vinneren tar alt. Er man Alibaba eller Amazon, så er det vanskelig for norske aktører å konkurrere. Mange bedrifter klarer ikke å overleve på grunn av de særnorske avgiftene på toppen av alle de andre avgiftene de har. Da kan de bli kjøpt opp av for eksempel Amazon i framtiden. Da kan du ta gift på at et er de samme politikerne som sier det er så fælt at de har blitt kjøpt opp, mens de før det sa at de særnorske avgiftene må beholdes så ingen tjener for mye penger, sier Kaltenborn til avisen.

Altaposten har mer (betalingsmur)

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt