NHO Service og Handel

Innhold

Handelens Miljøfond gir største enkeltbidrag i TV-aksjonens historie

Nyhet, Næringspolitikk, Handel

Publisert

mann med plastsøppel

(Foto: Handelens Miljøfond)

TV-aksjonen har gjennom tidene samlet inn mange milliarder til viktige saker. Men ingen i aksjonen kan huske et større enkeltbidrag enn det WWF får i år.

Årets TV-aksjon går til WWFs arbeid for å bekjempe plast i havet. Handelens Miljøfond er Norges største private miljøfond, og støtter nasjonale og internasjonale prosjekter som bidrar til å redusere plastforsøplingen og øke plastgjenvinningen. Fondet har nå forpliktet seg til å gi 1 krone per nordmann til TV-aksjonen på aksjonsdagen, altså rundt 5,3 millioner kroner.

Bidrag på topplisten

Det er ennå ikke helt klart hvor mye som overføres fra fondet på aksjonsdagen, men allerede nå kan man si at det er et bidrag på topplisten.

- Dette er det største enkeltbidraget vi kan huske i TV-aksjonens historie, sier aksjonsleder Vibecke Østby.

- Det er fantastisk at WWFs arbeid for å rydde plast i havet får en så stor sum fra én enkelt giver. Bidragene vi får gjennom TV-aksjonen gir oss en helt unik mulighet til å satse og gjennomføre store og viktige investeringer for å ta tak i plastproblemet internasjonalt, sier Karoline Andaur, generalsekretær i WWF.

Spent på totalsummen

I fjor samlet TV-aksjonen inn over 155 millioner til Care sitt arbeid for for kvinners rettigheter. Det er knyttet stor spenning til hva årets aksjon vil samle inn totalt sett.

- Vi har allerede fått inn mer enn 11 millioner kroner til saken, men brorparten av midlene kommer tradisjonelt sett på selve TV-aksjonsdagen. Vi håper det nye konseptet med digitale bøssebærere inspirerer mange, og at arbeidet mot plast i havet får en skikkelig energiinnsprøytning, avslutter Andaur.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt