NHO Service og Handel

Innhold

Et potensielt gjennombrudd for bedre konkurranse i dagligvaresektoren

Nyhet, Handel

Publisert

KaltenbornOgBackeMathiesen

Anne-Cecilie Kaltenborn, administrerende direktør for NHO Service og Handel, og Leif Bache-Mathiesen bransjedirektør for Handel i NHO Service og Handel.

Fredag la næringsministeren frem meldingen «Daglegvare og konkurranse – kampen om kundane» for Stortinget. Her blir det foreslått en rekke tiltak som skal styrke konkurransen i verdikjeden for dagligvarer.

Dette kan være et gjennombrudd i arbeidet for å bedre konkurransen i dagligvaresektoren, sier Anne-Cecilie Kaltenborn, administrerende direktør i NHO Service og Handel.

Et av tiltakene i meldingen er å innføre en permanent satsing på dagligvare i Konkurransetilsynet. 

Vi har tidligere ment at Konkurransetilsynet ikke følger dette enorme markedet tett nok. Ifølge denne meldingen skal Konkurransetilsynet nå fremover regelmessig overvåke de reelle innkjøpsprisene som dagligvarekjedene fårHvis de bruker informasjonen til å skape transparens tror vi dette grepet vil gi likere konkurransevilkår, og dermed åpne for sterkere konkurranse, noe som vil komme forbrukerne til gode. Vi tror dette grepet vil gi likere konkurransevilkår for alle aktører, og dermed åpne for sterkere konkurranse, sier Kaltenborn.

- Konkurranse som fungerer godt kommer alltid forbrukerne til gode. Det er også positivt at regjeringen foreslår flere tiltak mot lokal butikkdominansI Norge har vi nærmest ikke hatt nyetableringer innen dagligvare, i motsetningen til andre land omkring oss, og dette er verken næringslivet eller forbrukerne tjent med, mener Kaltenborn. 

 - Vi i NHO Service og Handel har lenge jobbet for å styrke konkurransen i dagligvaremarkedet. Forslagene regjeringen fremmer i denne stortingsmeldingen, er derfor svært positive, sier Kaltenborn.  

Se mer informasjon om stortingsmeldingen her.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt