NHO Service og Handel

Innhold

Forretningsmodell som gir økt bærekraft

Nyhet, Næringspolitikk, Handel

Publisert

erna med ryggen til

Foto: Statsministerens kontor

Regjeringen kartlegger nå hvordan Norge best mulig skal komme seg ut av koronakrisen. Statsminister Erna Solberg møtte handel og service denne uken. Stine Trygg-Hauger, toppsjef i vår medlemsbedrift Clas Ohlson, deltok og ga innspill om forretningsmodeller som gir økt bærekraft.

#205

Stine Trygg-Hauger er leder av Clas Ohlson.

I møte med Erna Solberg og deler av regjeringen var Stine Trygg-Hauger tydelig på innspill og forretningsmodeller som gir økt bærekraft, både sosialt i form av nye jobber, og miljømessig som et skritt mot sirkulærøkonomi:

- En del av de som jobber i butikk vil kunne komme til å måtte jobbe med andre ting enn før. I Sverige tester vi nå forretningsmodeller med fokus på tjenester, som reparasjoner og vedlikehold. Vi har lansert fikse- og vedlikeholdstjenesten Clas Fixare. Tjenester som Clas Fixare skaper nye arbeidsoppgaver for våre ansatte i en bransje der netthandelen spiser av fysisk butikk, butikkformatene blir stadig mindre og behovet for arbeidskraft i butikk kan bli mindre. Nye tjenester som Clas Fixare skaper nye arbeidsplasser, sa Stine Trygg-Hauger.  

Se til Sverige

Stine Trygg-Hauger forteller at i Sverige har man gitt forbrukere økonomiske incentiver som monner hvis de kjøper denne type tjenester.

- Vi tror at en slik håndsrekning fra staten også i Norge vil skape mange nye arbeidsplasser, sier sjefen i Clas Ohlson.

Hun slo også et slag for handelsbransjen som et første og viktig møte med norsk arbeidsliv for veldig mange. Norske butikker er en viktig arena for integrering og språktrening. For at flere av oss skal tørre å satse mer her, trenger vi støtteordninger som er gode – og ikke minst enkle. I dag er de for byråkratiske.

– Hva har myndighetene gjort bra, hva har de gjort dårlig?

- Jeg har stor respekt for den utrolig komplekse oppgaven det er å håndtere korona. Det er veldig bra at statsministeren og næringsministeren tok dette initiativet og tar imot innspill. Det er viktig med tiltak for å få mange ledige i jobb, både de permitterte og de som har mistet jobben permanent. Det kan skapes tusenvis av arbeidsplasser innen tjenester til privathusholdninger dersom vi får gode ordninger.

- Nå blir det viktig med tiltak som kan få de mange arbeidsledige raskere i jobb igjen, både de som er permittert og de som dessverre mister jobben permanent. Vi tror det kan skapes tusenvis av nye arbeidsplasser innen tjenester til privathusholdninger dersom staten bidrar med de riktige incentivene.

Flere innspillmøter

– Vi er i ferd med å stabilisere oss, og nå står vi foran den største jobben; hvordan få folk tilbake i jobb og bygge konkurransekraft etter hvert som krisen avtar. Derfor ønsker vi å få innspill fra ulike sektorer og næringer, sier statsminister Erna Solberg i en pressemelding.

Regjeringen har hatt møter med reiselivet, bygg og anlegg, fiskeri- og sjømatnæringen, landbruks- og matvarenæringen, finansinstitusjoner og vekstselskaper i ulike bransjer.

Mer om saken

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt