NHO Service og Handel

Innhold

Sparer Norge for 100 millioner plastbæreposer i året

Nyhet, Handel

Publisert

En bretteteknikk vil gjøre plastbæreposen liten, som man enkelt kan ta med i veske, lomme og sekk. Dermed vil det være lettere for folk å huske og bruke plastbæreposen flere ganger. Handelens Miljøfond har gitt navnet på denne brettede posen: Lommeposen!

Handelens Miljøfond gjennomfører nå en kampanje for å redusere nordmenns forbruk av plastbæreposer.

Norge er det landet i Norden som bruker flest plastbæreposer per innbygger i året. I sum brukte vi totalt 770 millioner plastbæreposer i Norge i 2018. Dette setter Handelens Miljøfond fokus på gjennom kampanjen «Lommepose». Hvis hver nordmann bruker hver plastbærepose som handlepose mer enn en gang før den havner i restavfallet, sparer vi Norge for mer enn 100 millioner plastbæreposer i året. Brette og ta med en eller flere Lommeposer er en enkel løsning som vil bidra til at vi oppfyller dette.

Les mer om kampanjen her.

Næringslivet, herunder  NHO Service og Handel og Virke, har etablert Handelens Miljøfond som et konstruktivt alternativ til en statlig avgift på plastbæreposer. Medlemmer i miljøfondet betaler en kontigent på 50 øre per plastbærepose. Midlene som hentes inn går til å støtte tiltak som reduserer plastbæreposeforbruket, støtte tiltak som styrker arbeidet mot marin- og landbasert plastforsøpling, primært nasjonalt, men også internasjonalt, og støtte tiltak som styrker arbeidet med økt ressursutnyttelse av plast, for eksempel plastgjenvinning.

Handelens Miljøfond er åpent for medlemmer fra samtlige kjeder og butikker i dagligvare-, fag- og servicehandel som selger plastbæreposer til forbrukere. Butikker bestemmer selv utsalgsprisen på plastbæreposene, men butikker og kjeder som er medlemmer i Handelens Miljøfond, må betale inn 50 øre per plastpose til fondet.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!