NHO Service og Handel

Innhold

  • NHO Service og Handel
  • Bransjer
  • Handel
  • Spytter inn 100 millioner på å rydde Norge for plast: – Kan ikke overlate alt til skoleklasser

Spytter inn 100 millioner på å rydde Norge for plast: – Kan ikke overlate alt til skoleklasser

Nyhet, Næringspolitikk, Handel

Publisert

Rasmus Hansson og Sveinung Rotevatn.

Rasmus Hansson, som leder Handelens Miljøfond og miljøminister Sveinung Rotevatn (V) har han tatt turen til Lofoten for å markere startskuddet på et helt nytt miljøprosjekt. (Foto: Hanne Lorvik / Handelens Miljøfond).

Takket være Handelens Miljøfond er et nytt prosjekt i gang som vil profesjonaliserer strandryddinga langs kysten. Pengene fra plastposeavgiften skal brukes til å renske opp nær halvparten av kystlinja innen 2023, melder NRK.

NRK har tatt turen til Hagnesbukta i Vestvågøy på yttersiden av Lofoten som er et utilgjengelig sted uten beboere. Her har det ikke vært strandryddet på mange år. Men nå skal det tas tak.
– På sånne steder kan vi ikke sende skoleklasser, sier Rasmus Hansson, som leder i Handelens Miljøfond – Norges største private miljøfond. Sammen med klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn (V) har han tatt turen til Lofoten for å markere startskuddet på et helt nytt miljøprosjekt.

Det er den norske handelsnæringen som står bak fondet, som henter penger fra plastposeavgiften på 50 øre vi alle betaler hver gang vi kjøper en plastpose i butikken. Plastposeavgiften ble innført for to år siden, etter påtrykk fra EU som krever redusert bruk av plastposer.

En oversikt fra Handels Miljøfond viser at plastposebruken i Norge er redusert fra et forbruk på nærmere 900 millioner plastposer til anslåtte 700 millioner plastposer i 2020.

NRK har mer om saken

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt