NHO Service og Handel

Innhold

Endringer av smittetiltak i Viken

Nyhet, Næringspolitikk, Handel

Publisert

munnbind

Etter anbefaling fra Helsedirektoratet, Folkehelseinstituttet og statsforvalter har regjeringen besluttet endringer i tiltaksnivå for seks Viken-kommuner, skriver regjeringen i en pressemelding fredag.

Kommunene som fortsatt skal ha regionale tiltak forblir i ordningen til og med søndag 16. mai. Det skal foretas en ny vurdering om en uke.

Lillestrøm, Lørenskog og Rælingen flyttes fra tiltaksnivå A til B fra og med torsdag 6. mai, under forutsetning at de innfører ytterligere lokale tiltak som samordnes med hverandre og Oslo kommune.

Ullensaker kommune flyttes fra tiltaksnivå A til B fra og med mandag 3. mai. Eidsvoll og Nannestad kommune tas ut av ordningen med regionale tiltak fra og med mandag 3. mai.

– De strenge tiltakene bidrar til at smitten fortsetter å synke i Viken. Selv om smittetallene fortsatt er høye for kommuner som grenser opp mot Oslo øst, tilsier nedgangen i smitten at de fire romerikskommunene som har hatt tiltaksnivå A siden 16. mars kan settes ned til tiltaksnivå B. Dette skjer under forutsetning av at Lillestrøm, Lørenskog og Rælingen kommune samordner seg med Oslo, og innfører kraftige og samordnede tiltak ut over de regionale tiltakene, sier helse- og omsorgsminister Bent Høie.

Helsedirektoratet, Folkehelseinstituttet, Statsforvalteren i Oslo og Viken og de berørte kommunene har hatt tett dialog om saken. De fleste kommunene støtter anbefalingen, skriver regjeringen.

Se mer om saken her

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt