NHO Service og Handel

Innhold

Norges ledende digitale bedrifter

Nyhet, Handel

Publisert

#205

Våre medlemsbedrifter Komplett.no, Kolonial.no og Rema 1000 er blant landest beste digitale bedrifter, viser ny rapport fra BearingPoint.

Komplett.no gjør det særlig bra innen digital markedsføring og produktopplevelse, mens Kolonial.no er blant landets beste på netthandel. I kategorien dagligvarer gjøre Rema 1000 det bra.

Rapporten ”Digitale ledere i Norge 2021” evaluerer den digitale konkurranseevnen og fremgangen til ledende norske selskaper. 75 norske selskaper er vurdert ut fra 250 kriterier. Studien evaluerer digital markedsføring, digital produktopplevelse, netthandel og digital kundeoppfølging.

Studien viser at selskaper som allerede har investert i brukervennlige, hurtige og robuste løsninger, får nå betalt for dette. Digitale etternølere derimot, har på rekordtid blitt nødt til å få på plass nye, digitale løsninger. Men, én ting er å få dette til å fungere her og nå, noe annet er å ha en solid grunnmur til å innovere og videreutvikle produkter og tjenester. Etter hvert som situasjonen stabiliserer seg, bør eventuelle strikk-og-binders-løsninger erstattes av noe mer fremtidsrettet og robust, heter det i rapporten.

Kundens behov og forventninger, ikke bare til netthandel, men til alle deler av digital opplevelse, informasjon og oppfølging har økt. Samspillet mellom ulike løsninger, på tvers av både fysiske og digitale flater, blir stadig viktigere. Studien Digitale ledere i Norge tar opp flere av disse forholdene.

Varehandel rangers som nummer to blant bransjene i Digitale ledere 2021 . Utviklingen innenfor netthandel, som i fjor var drivkraften bak bransjens fremgang, har i år blitt erstattet av en positiv utvikling innenfor digital markedsføring.

Se rapporten Digitale ledere 2021 (pdf)

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt