Oda vant sølv

Nyhet, Arbeid og inkludering, Handel

Publisert

Fra den regionale finalen der Oda fikk gull. I den nasjonale finalen ble det sølv. Her er Karl Alveng Munthe-Kaas, adm dir. og Astrid Sundberg, direktør for Mangfold og Inkludering. (Foto: oda.com)

Vårt medlem Oda vant sølv i Mangfoldprisen. Den nasjonale prisen ble delt ut på IMDis årskonferanse den 19. november. Bedriftens satsing på Ringer i vannet er en del av begrunnelsen.

Mangfoldsprisen er statens utmerkelse for fremragende bruk av innvandreres kompetanse i arbeidslivet.

– Vi er glade og takknemlige for å ha nådd finalen. Vi har alltid vært opptatt av å ansette medarbeidere med en annen bakgrunn. De bringer inn helt nye perspektiver – og mangfold skaper også en kultur der du blir tvunget til å tenke nytt og annerledes, sier daglig leder Karl Munthe-Kaas i Oda.

Oda fikk gull i den regionale runden og sølv i finalen.

I nominasjonen heter det som følger;
Oda AS (tidligere Kolonial AS) imponerer juryen med engasjementet de ti gründerne har vist siden oppstarten i 2013 med bevisst satsning på mangfold og å skape en god arbeidsplass for alle. Kulturen er empatisk, inkluderende og respektfull. Det er etablert samarbeid med fagforeningen og tariffavtale er på plass. Ledelsen har vilje til integrering med hensyn til etnisitet og å bygge kompetanse i ethvert nivå i virksomheten – og har lykkes. Ledelsen bryr seg virkelig, og har fått gode resultater. Nå satses det internasjonalt. Juryen legger særlig vekt på at unge mennesker uten utdannelse, som ikke har så mange muligheter, får anledning til å kvalifisere seg, f.eks. til en mellomlederstilling. HR og en nyansatt Director of diversity and inclusion skal ivareta den flerkulturelle kompetanseutviklingen, som anses å være helt avgjørende for Odas videre ekspansjon. Oda legger til rette for norskopplæring for alle og har et samarbeid med Ringer i vannet. Man skal ha det godt på jobb uavhengig av livssituasjonen ellers, blir det sagt. Ledelsen er spesielt dedikert og tenker i nye baner, vil hindre utenforskap og mener at en mangfoldig arbeidsstokk er en suksessfaktor. En ansatt med innvandrerbakgrunn sier det slik: «Jeg har jobbet som sjåfør og her på support, og kan erfaringsmessig si at det er et veldig godt miljø.»

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt