NHO Service og Handel

Innhold

Økt innsats mot grensehandel

Nyhet, Næringspolitikk, Handel

Publisert

svinesund

Foto: Colourbox.com

2021 kan vise seg å bli det året vi endelig tok tak i grensehandelsproblematikken. Først gjennom avgiftsendringer i Statsbudsjettet, og nå ved at Stortinget har lyttet til NHO Service og Handel og Grensehandelsalliansen som har etterlyst dette grensehandelsbarometeret.

Pandemien har vist oss hvilken viktig rolle dagligvarebransjen spiller for matforsyning i flere ledd, men også hvilken rolle bransjen kan ha for verdiskapningen i Norge dersom vi sørger for at norske forbrukere primært handler dagligvarer i Norge.

Hvert år forsvinner det flerfoldige milliarder kroner i grensehandel til Sverige. Dette tas det nå ytterligere tak i, gjennom at Stortinget ber regjeringen å innføre et permanent grensehandelsbarometer innen 1. juli, og snarest mulig legger frem en melding for Stortinget om grensehandel.

- Jeg er veldig glad for at vi nå også skal få en stortingsmelding som kan behandle problematikken i stort. Norsk handel er en verdiskaper og en sysselsettingsmotor – blant de flinkeste på å inkludere mennesker i arbeidslivet. Her er det mange viktige perspektiver å løfte frem, og jeg kan love at vi skal være i front på å gi gode innspill til regjeringens videre arbeid, sier Anne-Cecilie Kaltenborn, adm. dir, i NHO Service og Handel.

Les innstillingen her

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt