NHO Service og Handel

Innhold

Oslo stenger butikker i kjøpesenter

Nyhet, Næringspolitikk, Handel

Publisert

butikk

NHO Service og Handel reagerer på at Oslo beholder begrensningene som gjelder for kjøpesenter. - Heller strengt enn stengt, er en bedre politikk, mener NHO Service og Handel.

 - Vi er svært overrasket over at Oslo velger å innføre en lokal forskrift som betyr at en rekke butikker på kjøpesentra  fortsatt må holde stengt etter at Regjeringen, tirsdag, med støtte fra Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet, fant det forsvarlig å holde butikker i kjøpesenter åpne, sier Linda Vist, direktør for handel i NHO Service og Handel. 

 - Det er betydelig risiko for at dette vil føre til økt mobilitet, og ikke det motsatte, fordi kjøpesentre i kommunene rundt Oslo er åpne fra torsdag. Data fra våre butikker viser at det var dette som skjedde i butikker utenfor ring 1 og ring 2 da butikkene her ble stengt tidligere i vinter, sier Vist.

For medlemmer i NHO Service og Handel er dette også svært dramatisk for tusenvis av permitterte medarbeidere.  For mange har nedstengningen nå ført til en svært presset økonomisk situasjon, spesielt for mindre virksomheter vi har vært i kontakt med. 

– Vi beholder begrensningene som gjelder for kjøpesenter. Det betyr at serveringssteder, matbutikker, apotek og andre virksomheter på kjøpesenter med unntak kan holde åpent, mens andre typer butikker på kjøpesenter må holde stengt. Vi tar sikte på at kjøpesentrene kan gjenåpne i løpet av de neste ukene, men må ha noe mer tid til å se an situasjonen og smitteutviklingen, sa byrådsleder Raymond Johansen på dagens pressekonferanse.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt