Rema går inn i storhusholdning

Nyhet, Handel

Publisert

Ole Robert Reitan, Rema 1000

Ole Robert Reitan er eier og øverste leder for Reitan Handel.

Rema 1000 utfordrer Norgesgruppen og vil levere dagligvarer til restauranter, kantiner og catering. Storhusholdningen er et milliard-marked med svak konkurranse.

- Det er for lite konkurranse i dette markedet, og det er sunt for matmarkedet at det kommer flere aktører inn og konkurrerer i storhusholdningen, sier Ole Robert Reitan til E24. Reitan er eier og øverste leder for Reitan Handel.

-Lave investeringskostnader for å gå inn i markedet vil gjenspeiles i prisene vi tilbyr. I tillegg tilbyr vi en pris- og samarbeidsmodell som gir kundene og leverandørene trygghet og forutsigbarhet. Det kommer hele verdikjeden til gode. Vår erfaring fra butikksiden er at en slik kombinasjon også gir fornøyde kunder, sier Reitan i en pressemelding.

Konkurransetilsynet har etterlyst økt konkurranse i leveransene til storhusholdning.

I dag er det kun den tunge aktøren Norgesgruppen og den mindre utfordreren Servicegrossistene som leverer fullsortiment dagligvarer i dette markedet. Det totale markedet er anslått å være på rundt 28-29 milliarder kroner, da inkludert aktører som Ringnes og Bama som leverer direkte til kundene og ikke via grossist.

REMA Distribusjon har de siste årene bygget opp et nytt, fullmoderne lager på Vinterbro, side om side ved lageret de har hatt på samme sted siden 2008. Dette lageret, med en kapasitet på 30.000 kvadratmeter, har blitt beholdt som en del av en plan om å satse på storhusholdningsmarkedet, etter påtrykk fra mange potensielle kunder.

- Økt valgfrihet innen distribusjon til restauranter, hoteller og catering-selskaper er etterlengtet og etterspurt av leverandørene. REMA 1000 revolusjonerte dagligvare på 80- og 90-tallet gjennom å åpne og effektivisere markedet, nå skal vi gjøre det samme for storhusholdning. Vi vil bidra til å skape verdi for kunder og leverandører, avslutter Reitan.

Mer om saken

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt