NHO Service og Handel

Innhold

Smittevern og regler om avstand i dagligvarehandelen

Nyhet, Handel

Publisert

Det forskriftsfestede kravet om en meter avstand i dagligvarebutikker gjelder uendret.

I uke 12 ble det gjort en endring i anbefalingen til befolkningen generelt å om å holde to meter avstand der det er mulig. Bakgrunnen for denne endringen er økt smitte og utbredelsen av muterte varianter som er mer smittsomme og kan gi større sykdomsutbredelse.

For virksomheter hvor en meter er forskriftsfestet i covid-19-forskriften vil imidlertid kravet om en meter avstand fortsatt gjelde. Dette gjelder for eksempel i matvarebutikker. For å redusere sosial kontakt anbefaler helsemyndighetene likevel at både ansatte og kunder tilstreber å holde to meters avstand der det er mulig.

Anbefalingen for hele landet er å bruke munnbind dersom det ikke er mulig å holde to meters avstand, men i områder med forsterkede smitteverntiltak og særlig høyt tiltaksnivå, som i Viken, har Helse og omsorgsdepartementet forskriftsfestet påbud om munnbind dersom det ikke er mulig å holde en meters avstand.

Les mer om smittevern og regler her.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!