- Vi kom samlet gjennom krisen

Nyhet, Handel

Publisert

Carl Aaby er administrerende direktør for IKEA Norge (til høyre) og Eric Five, finansdirektør i Bitastad (til venstre).

- Ledelse er i endring og har vært det lenge. Vi går mer og mer bort fra å være en eller få i ledelsen som har alle svarene og over til at ansvaret fordeles på mange med et felles mål, sa IKEAs toppsjef Carl Aaby på NHOs årskonferanse i dag.

Carl Aaby, administrerende direktør, IKEA Norge sto på scenen sammen med Eric Five, finansdirektør i Bitastad og E24 ledertalent i en bolk med tittelen”Ledelse i en ny tid”.

-Ledelse er i endring og har vært det lenge. Vi går mer og mer bort fra å være en eller få i ledelsen som har alle svarene og over til at ansvaret fordeles på mange med et felles mål. Vi endrer oss i takt med at verden blir stadig mer kompleks. Kunden må stå i sentrum og de vil at vi skal ta ansvar for store problemer som klima, være innovative og ta ansvar for fellesskapet. Alle er vi på et vis ledere, i det minste skal du lede deg selv og bety en forskjell. Det viktige er da at vi klarer å dra mot samme mål, sa Carl Aaby.

Han understreket at god ledelse er å klare å skape resultater gjennom mennesker.

- Det betyr at man har stor tillitt til dem man leder, at vi enes om felles mål og at vi kan inspirere hverandre. På IKEA er vi til for mange mennesker og prøver å skape en bedre hverdag for dem, sa Carl Aaby.

-Når du må ta store og raske beslutninger under en krise for å sikre bedriften, så er det viktig puste litt og tenke på hvorfor jeg er her som leder. Under pandemien klarte vi å håndtere en meget vanskelig tid. Vi klarte å holde åpent og vi tok helse og sikkerhet på alvor. Vi slapp å permittere og kom samlet gjennom krisen, sa Aaby.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt