– Dette forslaget kan gi mer konkurranse i dagligvare

Publisert

– Vi må nå sette oss inn i de konkrete forslagene sammen med medlemsbedriftene våre før vi kan kommentere mer detaljert, sier adm. direktør i NHO Service og Handel, Anne-Cecilie Kaltenborn. Foto: Elin Lothe Haga og NTB Kommunikasjon / Statsministerens kontor)

– Sent, men godt. Disse forslagene fra regjeringen kan skape mer konkurranse, og dermed bedre priser for forbrukerne, sier adm. direktør Anne-Cecilie Kaltenborn i NHO Service og Handel.

Næringsminister Jan Christian Vestre la tirsdag fram to alternative forslag til forbud mot usaklig prisdiskriminering fra leverandører av dagligvarer med vesentlig markedsmakt. I tillegg vil næringsministeren gi Konkurransetilsynet kraftigere muskler.

– Jeg er glad for at statsråd Vestre nå sier rett ut at det er behov for å få på plass et nytt regelverk som gir Konkurransetilsynet mulighet til å håndheve konkurranseskadelig prisdiskriminering mer effektivt. Dette er helt i tråd med hva vi og våre bedrifter har ment lenge, sier adm. direktør Anne-Cecilie Kaltenborn i NHO Service og Handel

Det første alternativet forbyr leverandører med vesentlig markedsmakt å prisdiskriminere uten at det kan begrunnes saklig.

Det andre alternativet forbyr usaklig prisdiskriminering dersom det begrenser eller er egnet til å begrense konkurransen. I dette forslaget åpnes det for at Konkurransetilsynet kan vurdere flere leverandørers avtaler under ett. Det kan bidra til en mer effektiv håndheving enn dagens regler.

– Vi må nå sette oss inn i de konkrete forslagene sammen med medlemsbedriftene våre før vi kan kommentere mer detaljert, men ved første øyekast ser dette ut til å kunne bidra til konkurranse på likere vilkår enn i dag. Det vil i så fall igjen komme forbrukerne til gode, sier Kaltenborn.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!