IKEA stanser i øst

Publisert

Vårt medlem IKEA stanser drift i Russland og Hviterussland midlertidig som følge av Ukrania-krigen.

  • Inter IKEA Group har tatt beslutningen om å pause all eksport og import inn og ut av Russland og Hviterussland.
  • Inter IKEA Group har tatt beslutningen om å pause all produksjon i IKEA Industri i Russland. Dette betyr at alle leveranser fra alle underleverandører til disse enhetene er satt på pause.
  • Ingka Group har tatt beslutningen om å pause all IKEA Retail-virksomhet i Russland, mens kjøpesentrene MEGA fortsatt vil være åpne.

Disse beslutningene har en direkte innvirkning på 15 000 IKEA-medarbeidere, og IKEA vil sikre sysselsetting og inntektsstabilitet og gi støtte til dem og deres familier i regionen. Sammen med etablerte humanitære organisajoner har flere initiativer startet i hele IKEA, for å støtte de berørte menneskene med nødhjelp i de mest nødvendige regionene.

IKEA Foundation, finansiert av Ingka Foundation, har kunngjort en umiddelbar donasjon på € 20 millioner for humanitær hjelp til de som har blitt tvangsfordrevet, som følge av konflikten i Ukraina. Dette er som svar på en nødappell fra UNHCR, FNs flyktningbyrå, om å oppskalere sin bistand og beskyttelse til mennesker som er berørt av konflikten i Ukraina.

I tillegg gir Inter IKEA Group og Ingka Group foreløpig € 10 millioner hver for å gi støtte til produkter og annen hjelp til UNHCR, Redd Barna og andre organisasjoner som jobber i de lokale markedene.

Situasjonen er svært kritisk og utvikler seg raskt. IKEA er dedikert til å navigere i denne situasjonen med det beste for menneskene som berøres som høyeste prioritet.

Mer om saken

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt