Reagerer på nye regler for kildesortering

Publisert

– I verste fall at de er direkte kontraproduktivte og unødvendig kostbare, sier bransjedirektør for Handel i NHO Service og Handel, Linda Vist.

Et samlet næringsliv innen dagligvare stiller seg kritisk til endringene i avfallsforskriften.

I et nylig brev til miljødirektoratet reagerer bransjen på den foreløpige veiledningen rundt nye regler om kildesortering hos den enkelte virksomhet.

I den felles henvendelsen sier Virke, NHO SH, NHO Mat og drikke, samt Norsk Industri at det er en positiv holdning til arbeidet med å øke utsortering av bioavfall og plastavfall. Virksomhetene vil fortsette å styrke rutinene, arbeide med løsninger i samarbeid med gjenvinningsaktører og samarbeide med myndighetene for å målene vi er forpliktet til. Det trekkes også frem hva som har vært prosessen rundt de nye reglene.

–  Samtidig er vår forståelse av de nye reglene i beste fall at de er uklare, og i verste fall at de er direkte kontraproduktivte og unødvendig kostbare, sier bransjedirektør for Handel i NHO Service og Handel, Linda Vist.

I brevet utdypes de praktiske problemene, spørsmål rundt forskriftsprosessen og hva som er tjenlige fremgangsmåter ved såkalt av-emballering.

Brevet kan du lese her.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!