Brukthandel tema på høring i energi- og miljøkomiteen

Publisert

Illustrasjonfoto. Foto: XXL

Hvordan kan vi få fart på brukthandel, reparasjon og utleie av utstyr? Det var tema for NHO Service og Handels innlegg i Energi- og miljøkomiteens høring om Statsbudsjettet for 2024.

- Skal flere forbrukere velge å handle brukt eller reparere varer, må det lønne seg fremfor å kjøpe nytt. Derfor er vi opptatt av å fjerne merverdiavgiften på brukthandel, reparasjon og utleie av utstyr, sier Skjalg Engebø, direktør for politikk og kommunikasjon i NHO Service og Handel.

Ifølge OECD er Norge i verdenstoppen i høyt materielt fotavtrykk per innbygger. Denne utviklingen må snus. En sentral del av det er å stimulere til mer ombruk og gjenbruk av varer. Det er et viktig bidrag for å få fart på sirkulærøkonomien.

- En kan jo spørre seg hvorfor staten skal dra inn merverdiavgift hver gang den samme jakken selges i en bruktbutikk. En fjerning av merverdiavgiften vil bidra til at flere aktører i handelsnæringen kan utvikle forretningsmodeller innenfor bruktsalg og reparasjon av varer, sier Engebø.

Derfor ba NHO Service og Handel i dagens høring om at komiteen ber regjeringen sørge for en utredning som belyser fordelene og ulempene med å fjerne merverdiavgiften på brukthandel, reparasjon og utleie av varer.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt