Frokostmøte hos Nova Spektrum

Publisert

31 januar arrangerte vårt medlem Nova Spektrum i samarbeid med DnB et frokostmøte for 90 bedrifter som representerte det lokale næringslivet på Lillestrøm. Tema var utviklingen i norsk økonomi og fremtidig utvikling i handel- og tjenestenæringene

Godt oppmøte.

Oddmund Berg fra DnB gikk gjennom den makroøkonomiske utviklingen, mens Knut Erik Rekdal fra NHO Service og Handel fortalte om hva man kunne forvente av utvikling i handels- og tjenestenæringene i tiden fremover.

Rekdal understreket at svekket kjøpekraft hos forbrukeren, grunnet økt priser og økte renter, kombinert med ekstraordinære kostnadsøkninger for bedriftene, gjør at store deler av handels- og tjenestenæringen ser negativt på markedsutsiktene.

Det som kan trekke i positiv retning er at det kan synes som om inflasjonen og kostnadsveksten har toppet ut på blant annet råvarer og transport, samtidig som mangelen på arbeidskraft er noe mindre enn tidligere. Arbeidsledigheten ligger også på et lavt nivå og forbrukerne har spart mye under pandemien som er noe som kan dempe nedturen.      

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt