Kriminalitet: Dette truer næringslivet i 2023

Foto: Colourbox

Nasjonalt cyberkrimsenter (NC3) ved Kripos har lansert en rapport om digital kriminalitet, og DNB deler sin trusselvurdering. Datainnbrudd og trusler som følge av et urolig Europa, er blant farene som løftes frem.

For første gang lanserer NC3 ved Kripos en temarapport om digital kriminalitet. Politiet forventer at flere bedrifter vil bli rammet av, eller forsøkt rammet av, datainnbrudd i 2023. Ifølge rapporten vil flere kriminelle trolig lykkes, fordi de blir mer profesjonelle og spesialiserte. Derfor vil bedrifter som ikke prioriterer å beskytte sine verdier i takt med trusselen, være spesielt sårbare for datainnbrudd.

For mer informasjon og for å lese rapporten, se her.

DnBs trusselvurdering deles åpent for fjerde år på rad, og årets rapport er utarbeidet på tvers av fagmiljøene i DNB. Den består av vurderinger innenfor syv ulike trusselkategorier. Disse viser til sannsynligheten for en hendelse mot DNB, samt fem artikler som omhandler generelle temaer knyttet til trusselbildet.

For mer informasjon og for å lese rapporten, se her.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!