Næringslivet krever raske grep for enklere brukthandel

Publisert

Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) lover nye regler for enklere brukthandel i løpet av sommeren.

Næringsministeren opplyser til Nationen at han fredag 21. april hadde et svært nyttig innspillsmøte om brukthandellova. Her samlet han en rekke aktører for å diskutere hvilke former for brukthandel det er særlig behov for å regulere eller ikke regulere.

Til stede på dette møtet var Norges Frivilligsentraler, Finn.no, Framtiden i våre hender, Landsorganisasjonen i Norge, NHO Service og Handel, Bruktbilgruppen AS, Norges Bilbransjeforbund, Norges Kunst- og Antikvitetshandleres Forening, Upscale AS og Virke.

I nyhetssaken til Nationen, krever Framtiden i våre hender, sammen med LO-forbundet Handel og Kontor (HK) Norge og NHO Service og Handel, en rask omlegging av brukthandellova.

- Lovverket gjør det unødvendig tungvint å drive en ombruksbutikk i dag. Nå har regjeringa mulighet til å gi gjenbruk i Norge et skikkelig løft, uttaler admnistrerende direktør i NHO Service og Handel, Anne-Cecilie Kaltenborn.

- Realiteten for mange brukthandelaktører innen klær og utstyr er at de taper i konkurransen mot nysalg-aktørene, supplerer hun.

Linda Vist, bransjedirektør handel, representerte NHO Service og Handel på innspillsmøtet 21. april.

kvinne

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!