NM i Maskinoppvask

Publisert

NM i Maskinoppvask arrangeres på Østlandske Storhusholdning 18. til 19. oktober i Vikingskipet på Hamar. Hygiene på storkjøkkenet mer aktuelt enn noen gang!

Storkjøkkenleverandørene i NHO Service og Handel (BFSN) har gjennom flere år, utviklet konkurransen NM i maskinoppvask. Det er etablert gode faglige konkurransekriterier for å oppnå en rettferdig faglig bedømming etter deltagernes innsats.
Dette norgesmesterskapet har allerede blitt arrangert seks ganger på SMAK messen på Lillestrøm. Under NM blir det utdelt både heder, ære og flotte premier. Vår visjon med konkurransen er å løfte frem en oppgave og en yrkesgruppe, som ofte ikke har fått mest oppmerksomhet. Det er våre medlemsbedrifter som leverer «oppvasklinjer» rundt om i de tusen kjøkken i hele Norge. Det at alle som skal jobbe med en maskin (ifølge forskrift) skal ha opplæring på maskinen før start, er også en viktig motivasjon for oss når det gjelder å arrangere denne konkurransen.

Alle kan melde seg på til konkurransen, men i uttaket før konkurransen vil vi legge vekt på at vi har deltagere fra flere deler av landet og som har erfaring fra flere forskjellige typer kjøkken som institusjon, kantine, hotell, restaurant osv.

Slik er konkurransen

I hvert heat vasker to deltakere «mot hverandre», og konkurranseheatet varer i 20 minutter. Tiden er inklusive rengjøring av benker, gulv, maskiner og utstyr. Det viktigste er ikke å bli først ferdig, men å oppnå et mest mulig hygienisk resultat og i henhold til en best mulig benyttelse av maskiner og utstyr. Effektiviteten teller også, men bare som en del av helheten. Arenaen er bygget opp med to komplette oppvasklinjer (bane A og B). I hver linje er det en hette- og en under benk/ glass- vaskemaskin. Det blir klargjort to sett med helt likt antall «skitten» oppvask til hver oppvasklinje.

Hver dag en time før konkurransestart, gir hoveddommer Mona Lundby opplæring og en gjennomgang av utstyret på konkurranse arenaen og hvordan i praksis konkurransen vil foregå. Deltakerne konkurrerer med egne arbeidsklær. Plastforklær og hansker og beskyttelsesbriller er tilgjengelig for deltakerne på arenaen.

Deltageren blir bedømt ut fra 12 hovedkriterier, som alle kan gi 12 poeng hver, til sammen 144 poeng.
Den 18. oktober arrangeres kvalifiseringsheat for alle 14 deltagerne som det er plass til og som er tatt ut til konkurransen. De 6 av 14 deltagerne med høyest poeng etter første konkurranse dag går videre til semifinaler den 19. oktober. I semifinalene blir 6 deltagere til 4 som konkurrerer om 1 til 4 plass. Det er den sammenlagte poengsum etter gjennomføringen av alle deltagerens heat, som er avgjørende i finalen.

Når uttaket til konkurransen er gjennomført i september vil alle deltagere få tilsendt en bekreftelse som inkluderer en generell orientering, deltagermanual og et heatoppsett.

Du kan nå melde deg på til NM i Maskinoppvask, ved å svare på noen enkle spørsmål og gjennomføre registrering i dette skjemaet. Det er selvfølgelig gratis å delta i NM i Maskinoppvask.

Påmelding her

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt