Pessimisme i handelen

Publisert

Regnværstider for handelen

Regnværstider i handelen. Foto: Colourbox

NHO Service og Handels medlemsundersøkelse viser dystre fremtidsutsikter i handelen. – Det er flere som forventer forverring i markedet enn de som forventer forbedring.

Det sier bransjedirektør for Handel i NHO Service og Handel, Linda Vist.

– Norske forbrukere kjenner renteøkninger og inflasjon på kroppen, og vi har i lang tid sett at de må prioritere hardere. Samtidig rammer kostnadsvekst og renteøkning også butikkene. Dette setter sitt preg på hvordan fremtiden ser ut, utdyper hun.

I medlemsundersøkelsen som ble lansert i dag, svarer 20 prosent at tilstanden er dårlig akkurat nå, mens 16 prosent svarer at den er god. Når det kommer til forventning til markedsutvikling de neste seks månedene, svarer hele 52 prosent at tidene blir tøffere.  

– Dette bildet gjenspeiles i tallene frem til nå. Volumet solgte varer har falt jevnt og trutt de siste to år, med unntak av i juni hvor utviklingen forble uendret, sier Vist.

Også NHO Service og Handels juleanalyse som kom ut i oktober, var preget av den negative utviklingen. Organisasjonen anslår at nordmenn vil julehandle for 130,4 mrd inkl. mva. I kroner er dette mer enn i fjor, men justert for prisveksten på over 3 prosent er det mindre.

– For mange handelsaktører er julen årets viktigste periode. At de ved inngangen av desember ser mørkt på de kommende månedene, illustrerer tidene vi står i. Samtidig er det viktig å huske at dette er en bransje som er god på utvikling og som tilpasser seg endringene raskt, avslutter Vist.

Les mer om medlemsundersøkelsen her.

kvinne
mann

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!