NHO Service og Handel

Innhold

Vil ha vektere med på Yrkes-NM

Nyhet, Sikkerhetsbransjen

Publisert

#205

Runar Karlsen

Hvordan ta vekterfaget til nye høyder? Et av virkemidlene er å få vektere med på Yrkes-NM, mener fagsjef for Sikkerhet og Beredskap i NHO Service og Handel, Runar Karlsen.

Torsdag og fredag var NHO Service og Handel og Norsk Arbeidsmandsforbund (NAF) samlet på Hurdalsjøen Hotell for til samarbeidskonferanse. Både toppledelsen i bedrifter og hovedtillitsvalgte var representert for å drøfte felles interesser for sikkerhetsfaget, både hva man har oppnådd og hvor man i fremtiden vil ha fordeler av et tett, godt samarbeid.

-  Vi prøver å få til en samarbeidskonferanse en gang i året. Dette er for å snakke sammen, drøfte tidsaktuelle temaer, felles interesser og mål. Vi jobber med saker som skal gagne hele bransjen, sier Karlsen.

Yrkes-NM

Et punkt på programmet var WorldSkills/Yrkes-NM for sikkerhetsfaget. WorldSkills er en ideell organisasjon som arbeidet for å høyne statusen, interessen og kvaliteten på norsk yrkesutdanning, og et av virkemidlene er å arrangere årlige yrkeskonkurranser. Til høsten vil Karlsen se sikkerhetsfaget også på deltakerlisten.

-  Yrkes-NM går på kompetanse og omdømme, og vi vil ha sikkerhetsfaget med. Dette er et felles prosjekt mellom oss og Norsk Arbeidsmandsforbund. Vi ønsker å legge til rette for konkurransen, men vi har ikke landet innholdet ennå, sier han.

-  Dette er ment for å løfte vekterfaget. Vi er de første i Skandinavia som vil få til dette for vektere, legger han til.

#205
Samarbeid

NHO Service og Handel og NAF har de siste årene jobbet tett for å få større gjennomslagskraft. Dette har blant annet resultert i ny lærerbok for vektere og en intensjonsavtale.

- På konferansen fikk vi en diskusjon omkring intensjonsavtalen. Politiet får frigitt ressurser til å gjøre viktig arbeid – som vi blant annet har sett i Bodø etter en brann i en Coop Prix-butikk, og vi ser at politiet nå snakker annerledes. Dette gir status og anerkjennelse til yrket, sier han.

Dialog

Karlsen trekker fram viktigheten av å kunne samles til en samarbeidskonferanse for å enes om hvor veien går videre for bransjen.

- Dialog og det å ha en felles oppfatning av hvor vi er og hvilken retning vi skal videre er viktig. Dette er en arena for å snakke de store linjene, skape omdømme og annerkjennelse. I tillegg får vi også sett på utfordringene i fremtiden, sier Karlsen.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!