NHO Service og Handel

Innhold

Fredag er ukens farligste dag

Nyhet, Sikkerhetsbransjen, Tall og fakta

Publisert

Brannsikring

Tall fra Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) viser at halvparten av alle dødsbranner er i boliger som ikke har fungerende røykvarslere.

Boligbranner økte hele 31 prosent i 2018 sammenlignet med året før og 46 prosent siden 2016, viser tall fra vår medlemsbedrift Verisure. – Meget skremmende og overraskende utvikling, sier Espen Øverås, sjef for Verisures alarmstasjon.

Brannsikring

Espen Øverås er sjef for Verisures alarmstasjon

- Med tanke på all informasjon som er tilgjengelig om brannsikkerhet, og all energien både vi, brannvesenet og andre aktører bruker for å forhindre brann, er det svært overraskende at tallene øker – og at de øker så mye som de gjør, sier Øverås i en pressemelding.

Fredager er verst

Mai var måneden med flest registrerte boligbranner i 2018, og faktisk den enkeltmåneden med høyest frekvens av branntilfeller blant Verisures boligkunder i løpet av åtte år. Videre viser statistikken at det var flest branner på fredager i fjor, og tidsperioden mellom klokken 18 og 19 var mest utsatt for brann.

Viktigste årsaker

Viktigste brannårsak er tørrkok/tørrstek og feil på eller feil bruk av elektriske apparater. Neste på listen er pipebranner og branner som skyldes bruk av levende lys.

- For mange slurver med brannsikkerheten. Det er skremmende. Om alle hadde vært litt nøyere med brannsikringen, kunne mange branntilløp og branner vært unngått, sier Øverås.

Mer om saken

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!