Politidirektoratet roser sikkerhetsbransjen: - En anerkjennelse

Publisert

#205

DELER ERFARINGER: Anne-Catherine Gustafson i politidirektoratet på scenen under European Security Summit.

Det tette samarbeidet mellom politiet og sikkerhetsbransjen vekker interesse utenfor landets grenser. På CoESS´European Security Summit delte politidirektoratet (POD) sine erfaringer med det privat-offentlig samarbeidet.

I 2015 utviklet NHO Service og Handel og Oslo politidistrikt en praktisk veileder som beskrev hvordan sikkerhetsbransjen og politiet kunne samhandle bedre innenfor dagens lovverk. Veilederen ble prøvd ut i et pilotprosjekt, og erfaringene var meget gode.

Dette ledet til at politiet og vektere over hele landet i 2018 formaliserte et tett samarbeid om alt fra informasjonsutveksling i hverdagen, til felles øvelser, krise- og beredskapsarbeid. Avtalen er unik i europeisk sammenheng.

Gjør hvereandre gode

Denne uken arrangerer CoESS European Security Summit i Roma. Her samles sikkerhetsorganisasjoner I Europa, representanter fra The Directorate-General for Migration and Home Affairs (DG Home i EU) og andre lands politimyndigheter.

På programmet sto det norske politidirektoratets erfaringer knyttet til samarbeidsavtalen med sikkerhetsbransjen.

- Anne-Catherine Gustafson i POD presenterte hva vi har fått til i Norge på dette området. Dette er et unikt samarbeid og det ble meget godt mottatt på konferansen, sier Runar Karlsen, direktør for Sikkerhet og Beredskap i NHO Service og Handel.

- Hun løftet fram det bransjen er opptatt av, nemlig å gjøre hverandre bedre på å jobbe innenfor feltet og resultatene det har gitt – uten at vi har utfordret grenser for hvilke roller politiet har og hvilke roller sikkerhetsbransjen har, sier Karlsen.

 - Anerkjennelse

- For bransjen betyr dette mye for anerkjennelse, omdømme og samtidig er det merverdi for bransjens kunder og samfunnet generelt. Alle er interessert i å høre mer om dette samarbeidet, lære av det og ta det med seg tilbake til sine respektive land. Vi er uten tvil kommet lengst i å formalisere dette innenfor gode og trygge rammer, forteller Karlsen.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!