NHO Service og Handel

Innhold

Pilotene vil ha bedre merking og bemanning på flyplassene for å hindre smitte

Nyhet, Sikkerhetsbransjen

Publisert

#205

Mye av sikkerhetskontrollen har stått nedstengt men nå åpnes det opp

Pilotforbundet i Parat vil ha bedre merking og bemanning på flyplassene for å hindre smitte. Forbundsleder Oddbjørn Holsether, sier til NRK at de savner felles regler som gjelder hele flyreisen – ikke bare på flyet.

Regelen om å fly med tomme midtseter er opphevet. I tillegg trapper flyselskapene opp aktiviteten. Det betyr flere folk på flyplassene.

Nå ber pilotforbundet myndighetene om å ta nye smitteverngrep som gjelder hele flyreisen.
– Det må legges til rette for en trygg reise. Det gjelder hele prosessen fra du kommer inn i terminalen til sikkerhetskontroll og ombordstigning, sier forbundsleder Oddbjørn Holsether til NRK Nordland.

Holsether savner bedre tilrettelegging inne på selve flyplassene.
– Det er viktig at samme regelverket gjelder gjennom hele reisen. Slik at vi ikke risikerer at det bare er selve flyreisen som blir problemet, sier Holsether.

Han trekker fram avstandsmerker i sikkerhetskontrollen slik for eksempel butikkene bruker ved kassene sine. Men ikke bare det:
– Få opp bemanningen i sikkerhetskontrollen, slik at man ikke får opphopning av folk der nå når trafikken åpner opp. Det er et viktig punkt for smittevernet, sier Holsether.

Parat har mer om saken

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt