Økende behov for hjelp fra vektere

Publisert

Under pandemien fikk vektere mindre å gjøre, men nå øker behovet. Å gi førstehjelp økte nær 18 prosent i år frem til og med tredje kvartal sammenlignet med samme periode i fjor, viser ferske tall fra NHO Service og Handel.

Så langt i år, ut tredje kvartal, ga vektere førstehjelp 1.220 ganger, mot 1035 i samme periode i fjor. Vektere reddet 158 liv i fjor og har så langt i år reddet 136 personer, som er nær samme nivå som året før. Antall trygghetsassistanser ligger på 38.809 i 2021 og har bare en liten økning så langt i år.
I 2021 ga vektere 9 207 anmeldelser på vegne av kunder. De kriminelle var mindre aktive under pandemien. Økende kriminalitet fram til 3. kvartal i år sammenlignet med samme i fjor medvirket til en vekst i antall anmeldelser på 26,5 prosent.

Tall å være stolte av

- Tallene viser at sikkerhetsbransjen er en svært viktig samfunnsmessig trygghetsleverandør. Fra 2015 til 2021 har vektere gitt over 13.000 mennesker førstehjelp, hvorav mer enn 1.500 er klassifisert som livreddende innsats, sier Arne Stadheim, direktør for sikkerhet og beredskap i NHO Service og Handel.

- Dette er tall vi har god grunn til å være stolte av, sier Arne Stadheim.

Tallene viser også en positiv nedgang i antall anmeldelser mot vektere. Fra svært lave nivåer, er det nå nesten et ikke eksisterende antall anmeldelse mot vektere. Bransjen satser mye på seleksjon, utdanning og kvalitet, som gjør at publikum i svært liten grad mener vekternes opptreden har vært klanderverdig.

Se oversikt over Tall på førstehjelp, reddede liv, anmeldelser mm utført av vekterbransjen.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt