Samarbeidsordning for boligalarmer

Publisert

Boligalarmselskap, 110-sentraler og brannvesen (boligalarm brann) har utviklet en samarbeidsordning. Ordningen setter standard for manuell varslingspraksis til 110-sentraler.

 Samarbeidsordning skal sikre god dialog mellom aktørene og består også av en avtaledel.

Ordningen kommer etter et initiativ fra NHO SH sikkerhet og beredskap (boligalarm) og flere sentrale branndistrikt som Oslo, Asker og Bærum brann og redning, samt Nedre Romerike brannvesen. I dag deltar private boligalarmleverandører Sector Alarm, Verisure, Securitas og Avarn Security i ordningen. Det offisielle navnet på ordningen er "Samarbeidsordning og standard for varsling av utløste branndetektorer (boligalarm)".

Ordningen ble evaluert i 2022, og deltagende parter oppfattet ordningen som konstruktiv, forutsigbar og et betydelig bidrag til bedre kommunikasjon i vanskelige situasjoner– enn der hvor ordningen ikke benyttes. Den ble kort sagt trukket frem som en suksess for å løse utfordringer og dilemmaer sammen.

Ordningen har et samarbeidsutvalg (SU) som kan ta opp justeringer av avtalen og andre praktiske utfordringer som skjer i kommunikasjonen mellom private alarmaktører, 110 sentraler og brannvesen.

Se mer om ordningen her

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Henrik Bjørge
mann
  • Arne Stadheim
  • Direktør Sikkerhet og Beredskap
  • Pressebilder

Bestill et møte med oss

Bestill et møte med oss

Er du medlem og ønsker bedre kontakt, eller vil du høre mer om fordelene ved å være medlem?