Gjennomslag for å sende saken tilbake til regjeringen

Publisert

Terje Mikkelsen og Arne Stadheim

Terje Mikkelsen (tv), forbundssekretær i NAF og Arne Stadheim, bransjedirektør for Sikkerhet og beredskap i NHO Service og Handel, har grunn til å være fornøyd. Foto: Baard Fiksdal

Justiskomiteen på Stortinget vender tommelen ned for Regjeringens forslag om svekke kompetansekrav innen sikkerhet på flyplasser. NHO Service og Handel og Norsk Arbeidsmandsforbund har fått gjennomslag for at saken sendes tilbake til Regjeringen for ny vurdering.

-Jeg er veldig glad for at en enstemmig justiskomité har lyttet til våre advarsler og sender saken tilbake til regjeringen for videre bearbeiding. Vi har helt siden regjeringen la frem forslaget advart mot konsekvensene det vil ha for sikkerheten på norske flyplasser over hele landet. Nå viser politikerne at de har hørt oss, og det er jeg svært glad for, sier Arne Stadheim, bransjedirektør for Sikkerhet og beredskap i NHO Service og Handel.

Regjeringen la i januar 2023 frem forslag til endringer i vaktvirksomhetsloven, som i betydelig grad ville påvirket antall vektere til stede på norske flyplasser. Dette lovforslaget sender Stortinget nå tilbake til regjeringen, med beskjed om at berørte parter må involveres, med hensikt å unngå negative følger for yrkesgrupper som jobber på lufthavner.

-Vi har hele veien hatt en svært god og tett dialog med Norsk Arbeidsmandsforbund og forbundssekretær Terje Mikkelsen, og sammen har vi fått vist de uheldige effektene av regjeringens forslag, sier Arne Stadheim.

Les innstillingen fra justiskomiteen om endringer i politiloven og vaktvirksomhetsloven

mann
  • Arne Stadheim
  • Direktør Sikkerhet og Beredskap
  • Pressebilder

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Bestill et møte med oss

Bestill et møte med oss

Er du medlem og ønsker bedre kontakt, eller vil du høre mer om fordelene ved å være medlem?