Styrker vekterkompetansen

Publisert

studenter ved skolepulter

Instruktørerene er samlet i tre dager. Foto: NHO SH

- Vekterkompetanse er svært viktig for å styrke kvaliteten og tilliten til sikkerhetsbransjen. Vi er derfor glade for å kunne tilby et instruktørkurs som holder en høy standard, sier Arne Stadheim. Kurset samler 37 instruktører på Gardermoen denne uken.

– Kurset setter den enkelte instruktør-kandidat i stand til å dele oppdatert og relevant kunnskap, sier Arne Stadheim, direktør for sikkerhet og beredskap i NHO Service og Handel.

Fra januar 2018 ble instruktørutdanning innenfor vekterfaget et nasjonalt krav til alle som skulle instruere i vekterfaget.  Instruktøropplæringen skal kvalitetssikre at alle instruktører har den faglige kompetansen som kreves for å gjennomføre Nasjonal grunnutdanning for vektere.

Instruktørkurset gjenspeiler læreplanen for instruktørutdanning for vektere, besluttet av Politidirektoratet, og inneholder blant annet pedagogikk, konflikthåndtering, menneskerettigheter, strafferett, straffeprosess og bruk av makt.

Kravene til instruktørene er at de har minst 4 års erfaring som vekter og være ansatt som vekter eller instruktør i virksomhet med tillatelse fra politiet etter vaktvirksomhetsloven, eller fagbrev innen sikkerhetsfaget.

Kravet om instruktørutdanning innenfor vekterfaget er en del av de endringene i Vaktvirksomhetsloven som trådte i kraft 1 januar 2018. Lovgiver ønsket å sikre at riktig kompetanse ligger til grunn for arbeid som blir utført av vektere i Norge.

mann
  • Arne Stadheim
  • Direktør Sikkerhet og Beredskap
  • Pressebilder

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Bestill et møte med oss

Bestill et møte med oss

Er du medlem og ønsker bedre kontakt, eller vil du høre mer om fordelene ved å være medlem?