NHO Service og Handel

Innhold

Folk som kan noe praktisk vil alltid være en vinner

Nyhet, Kompetanse og utdanning

Publisert

June, Norges beste i blikkenslagerfaget under Yrkes-NM 2014.

1. mars er søknadsfristen til videregående opplæring. Dersom du velger yrkesfag, er du sikret jobb.

God og riktig kompetanse er en forutsetning for en trygg og givende arbeidshverdag. Kun halvparten av oss er trygge på at det finnes en jobb til oss i framtidens arbeidsliv, viser en holdningsundersøkelse Ipsos har utført for NHO. Norge kommer til å mangle fagarbeidere i framtiden. Ifølge Statistisk Sentralbyrå vil vi mangle over 70.000 fagarbeidere i 2035. Det betyr at den som velger yrkesfag er sikret jobb.

NHOs kompetansebarometer fra 2019 viser at seks av ti bedrifter i for eksempel Viken har behov for flere kompetente medarbeidere. Det er særlig fagarbeidere innenfor bygg- og anlegg, teknikk og industriell produksjon og elektro det er behov for.  Det er dessverre en mismatch mellom tilbud og etterspørsel etter kompetanse. Dette er tapt verdiskaping og i neste omgang tapte arbeidsplasser. Vi trenger å få utdannet flere til yrker som arbeidslivet har behov for.

- Valg av yrkesfag innebærer en praktisk og variert videregående opplæring. I jobben etterpå skapes det noe konkret og synlig. Lønn under utdanning er en ekstra bonus. Fersk statistikk viser at de som velger yrkesfag kommer seg raskt i jobb, spesielt i Oslo og Viken, skriver regiondirektør Nina Solli i NHO Viken Oslo i en kronikk.

Mer her

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt