NHO Service og Handel

Innhold

- Kompensasjonsordningen vil redde ti-tusenvis av norske arbeidsplasser

Nyhet, Arbeidsliv

Publisert

#205

Anne-Cecilie Kaltenborn, administrerende direktør i NHO Service og Handel.

Med ny kompensasjonsordning fra regjeringen øyner NHO Service og Handel et lite lys i tunnelen på vegne av medlemsbedriftene.

- Denne ordningen vil redde ti-tusenvis av norske arbeidsplasser. Det gleder vi oss over i dag, sier Anne-Cecilie Kaltenborn, administrerende direktør i NHO Service og Handel.  

Håper pakka vil gi bedre nattesøvn 

NHO Service og Handel representerer 6.800 bedrifter med 130.000 ansatte, hvorav flere ble pålagt å stenge ned med kun få timers varsel for tre uker siden. I løpet av den tiden har inntektene stoppet opp og tusenvis av ansatte har blitt permittert, samtidig som de faste utgiftene består. 

- Mange av våre bedriftsledere og deres ansatte har de siste ukene kjent på konkursfrykten. Hele 4 av 10 frykter konkurs. Vi håper og tror at denne pakka vil gjøre at mange av dem kan sove litt bedre i natt, sier Kaltenborn. 

- Sammen med NHO har vi sittet tett på utviklingen av denne støtteordningen, og vi ser at det har gitt resultater. Fortsatt er det viktige detaljer som må justeres, og vi vil bidra konstruktivt i det videre arbeidet, legger hun til.   

- En helsekrise for mennesker, en likviditetskrise for bedrifter 

Hun påpeker at flere av NHO Service og Handels medlemmer har akutt likviditetskrise. Derfor er det viktig at pengene kommer raskt inn på konto.  

- Dette er ikke bare en helsekrise for mennesker og likviditetskrise for bedrifter, det er en forvaltningskrise for myndighetene. Derfor er det viktig at vi får en digital og bred ordning som faktisk lar seg gjennomføre. Signalene tyder på at regjeringen har lagt vekt på det, sier Kaltenborn.  

Har din medlemsbedrift spørsmål om kompensasjonsordningen?

Her finner du spørsmål og svar. 

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!