Uten forlenget permittering ville dobbelt så mange vanskeligstilte bedrifter sagt opp ansatte

Publisert

gatebilde

Næringslivets Hus.

Antall bedrifter som vil si opp mer enn ti prosent av sine ansatte halveres ved at permitteringsordningen nå forlenges til 52 uker. Det betyr at langt flere nå vil beholde jobben sin, viser ny undersøkelse.

Tallene er hentet fra en ny medlemsundersøkelse fra NHO Service og Handel, som ble klar i dag fredag.

NHO har med jevne mellomrom siden koronakrisen inntraff, gjennomført medlemsundersøkelse for å kartlegge situasjonen hos bedriftene.
- Å utvide permitteringsordningen fra 26 til 52 uker er kjempeviktig for våre bedrifter og et betydelig gjennomslag, sier Anne-Cecilie Kaltenborn, adm. direktør i NHO Service og Handel.

- Vi vet at en rekke arbeidsgivere i flere av våre bransjer ville ha måttet gå til oppsigelser, om vi ikke hadde fått på plass denne forlengelsen. Nå får de anledning til å ta vare på ansatte de tror de vil kunne tilby jobb igjen i løpet av de neste månedene. Dette er en god dag både for bedriftene og for de permitterte, sier Kaltenborn.

- Vi har faktisk enkeltbedrifter som er medlem hos oss som fortsatt har mange hundre permitterte ansatte, så muligheten som nå gis til forlenget permittering vil få reell effekt i servicesektoren, legger Kaltenborn til.

Hovedfunn medlemsundersøkelse NHOSH:
  • 10 prosent av bedriftene har allerede sagt opp ansatte
  • 15 prosent har planer for oppsigelser
  • 51 prosent av de som svarer på spørsmål om oppsigelser ville si opp mer enn 10 prosent av sine ansatte dersom permitteringsordningen ikke ble forlenget. Med forlengelsen er det 25 prosent som vil si opp mer enn 10 prosent av de ansatte.
  • 13 prosent av bedriftene frykter konkurs
  • 13 prosent av bedriftene har likviditetsproblemer
  • 56 prosent av bedriftene taper omsetning som følge av smittevernregler
Fakta om undersøkelsen:
  • Sendes til alle medlemsbedrifter, 3177 svar for NHO totalt
  • 500 respondenter for NHOSH totalt.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt