NHO Service og Handel

Innhold

Overenskomst med Negotia

Nyhet, Lønn og tariff

Publisert

#205

En overenskomst for fremtiden dekker netthandel og er inngått mellom Negotia og NHO Service og Handel.

19. januar 2021 ble Negotia og NHO Service og Handel enige om å opprette overenskomst for varehandel og netthandel. Avtalen har fått navnet Handelsoverenskomsten.

Avtalen var rykende fersk da den ble inngått mellom HK/LO og NHO Service og Handel i sommer. Nå har Negotia fått partsforholdet i YS.

- Vi er veldig fornøyde med å få på plass en ny, moderne tariffavtale som er tilpasset dagens behov i varehandelen, sier Forbundsleder i Negotia Monica A. Paulsen. For oss er dette en avtale for fremtiden, ikke minst innenfor det voksende området netthandel. Avtalen tar høyde for et arbeidsliv i endring, samtidig som den sikrer medlemmene gode betingelser.

Avtalen vil dekke alle handelsbedrifter i NHO og er relevant for de store kjedene, selvstendige aktører innen faghandel, fysiske så vel som rene netthandelsaktører.Den skal være fleksibel og balansert.

Godt fornøyd er også Anne-Cecilie Kaltenborn, adm.dir. i NHO Service og Handel:

- Vi tror at dette vil være en avtale som passer mange av Negotias medlemmer godt og vi er fornøyde med at avtalen får en større utbredelse nå som Negotia har blitt part i avtalen, sier hun.

- Dette er en ny og moderne avtale for handelssektoren som tar inn over seg utviklingstrekk i bransjen. Netthandel krever en annen arbeidsform og andre arbeidstidsordninger enn ordinær butikkdrift. Det var derfor viktig for oss at avtalen åpner for dette, sier Kaltenborn. Lønnsnivået i den nye avtalen er på linje med resten av bransjen.

-Avtalen bidrar til en god ramme for handelsbransjen som er medlem av NHO Service og Handel, sier Kaltenborn.

I Negotia er det Felleskjøpet Agris medlemmer i butikk som er de første som blir omfattet av avtalen, men potensialet er stort.

- Vi ser dette som en døråpner til nye bransjer og ser frem til å ta imot nye grupper under Negotia-paraplyen, avslutter forbundsleder Monica A. Paulsen.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt