Rapport etter hovedoppgjøret 2024

Publisert

handtrykk

Foto: Norsk Industri

Beregningsutvalget la i dag fram rapporten «Etter inntektsoppgjørene 2024».

Rapporten gir oversikt over årets oppgjør. Utvalget har oppsummert sentralt avtalte tillegg i en del forhandlingsområder, målt som bidrag til årslønnsveksten.
 
Ved det forbundsvise hovedoppgjøret i 2024 anslo NHO, i forståelse med LO, årslønnsveksten i industrien samlet i NHO-området til 5,2 prosent i 2024.
 
Forhandlingene mellom Fellesforbundet og Norsk Industri på Industrioverenskomsten gikk til mekling. Meklingsresultatets tarifftillegg er beregnet å bidra med 2,2 prosentpoeng til årslønnsveksten i 2024. Sammen med et overheng på 1,5 prosentpoeng gir dette en årslønnsvekst på 3,7 prosent før bidrag fra lønnsglidningen. Industrioverenskomsten mellom Parat og Norsk Industri fikk samme meklingsresultat.
 
For industriarbeidere i NHO-bedrifter er det beregnet at tilleggene i årets hovedoppgjør gir et bidrag til årslønnsveksten i 2024 med 2,2 prosentenheter. Sammen med et overheng til 2024 på 1,6 prosent gir dette en årslønnsvekst fra 2023 til 2024 på 3,8 prosent før bidrag fra lønnsglidningen. For industrifunksjonærer som inngår i industrien samlet, er overhenget 1,8 prosent.
 

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Bestill et møte med oss

Bestill et møte med oss

Er du medlem og ønsker bedre kontakt, eller vil du høre mer om fordelene ved å være medlem?