Alexander Haneng blir innovasjon- og bærekraftsdirektør i NHO Service og Handel

Publisert

Alexander Haneng og Anne-Cecilie Kaltenborn.

Alexander Haneng er ansatt i en ny stilling som direktør for innovasjon og bærekraft i NHO Service og Handel. Han skal sikre at landsforeningen, som er tung i NHO, er ledende i det digitale skiftet og overgangen til en sirkulær økonomi. Haneng starter i jobben 1. oktober.

Haneng kommer fra stillingen som innovasjonsdirektør i Posten Norge AS, et konsern som har vunnet flere priser for sin innovasjonsevne. Han har en bachelor- og mastergrad innen IT og Software Engineering, og har bred erfaring med og kompetanse på innovasjon, digitalisering, netthandel og logistikk. Haneng er samtidig en erfaren foredragsholder og har de siste årene etablert en populær podcast, Ledertips med Alexander Haneng.

Administrerende direktøri NHO Service og Handel, Anne-Cecilie Kaltenborn, gleder seg til å få Haneng på plass, og mener satsingen er viktig:

– Vi er begeistret over å få Alexander Haneng inn i NHO og NHO Service og Handel. Stormskrittet vi nå ser innen kunstig intelligens, er et godt eksempel på de store endringene innen teknologi og innovasjon som preger samfunnet. Samtidig skal vi gjennom et grønt skifte, der ny lovgivning særlig fra EU, setter langt strengere krav til norske bedrifter, sier Kaltenborn.

– Det kan være vanskelig å navigere i et slikt stadig omskiftelig landskap. Derfor må medlemmene våre få god støtte og den ferskeste kunnskapen hos oss. Med Haneng om bord er jeg sikker på at vi kan innfri på nettopp det, sier hun videre.

Alexander Haneng legger til:

– Det norske samfunnet og ikke minst norsk næringsliv, skal gjennom enorme endringer de neste årene. Å være del av NHO-systemet gir de beste muligheter til å hjelpe norske bedrifter i dette skiftet. Innovasjon, teknologi og bærekraft er noe jeg virkelig brenner for, og jeg ser frem til å bli kjent med nye kolleger i NHO og til å samarbeide med medlemsbedriftene i NHO Service og Handel.

 

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Bestill et møte med oss

Bestill et møte med oss

Er du medlem og ønsker bedre kontakt, eller vil du høre mer om fordelene ved å være medlem?