Og de nominerte er..

Publisert

Tre mulige som kan bli årtes talsperson 2023

Fra venstre Kolbjørn Ertzeid, Dag Rasmussen og Karam Abdelhadi. Foto: NHO SH

Nominert som Årets talsperson 2023 er Dag Rasmussen, Kolbjørn Ertzeid og Karam Abdelhadi. Nominert som Årets bedrift er BB ServiceSystem, Normal og Adecco. Prisene deles ut under Handlekraft den 2. november.

Dag Rasmussen

Dag Rasmussen, daglig leder i renholdsselskapet NRS, er nominert for vedvarende å være en stemme for ordnede forhold i en bransje som fortsatt sliter med konkurranse fra useriøse aktører. Dag Rasmussen har gjennom både sitt arbeid og sin formidlingsevne hevdet bransjens store betydning for arbeidsinkludering og integrering i Midt-Norge. Han har også vist det i egen bedrift ved å løfte ansatte til ledelse, blant annet gjennom språkopplæring i bedrift. Slik bidrar Rasmussen til bransjens omdømme.

Kolbjørn Ertzeid

Kolbjørn Ertzeid er CEO i Brandsdal Group og BliVakker, en nettbutikk for kosmetikk og skjønnhet, lokalisert på Sørlandet. Kolbjørn Ertzeid nomineres til årets talsperson for sin formidlingsevne og mediedeltagelse, der han alltid oppfattes som en tydelig og god talsperson for sin bedrift, sin bransje og for næringslivet generelt. Ertzeid deltar i møter med myndigheter, i sosiale medier, i pressen og på debattarrangement og bygger således troverdighet og tillit til bransjen han representerer.

Karam Abdelhadi

Karam Abdelhadi er nominert som årets talsperson for sin formidlingsevne og solide medieopptredener i forbindelse med at han i Paris tidligere i år ble verdensmester i frisering. Abdelhadi er gründer og daglig leder for salongen Idol, The Lord of Hair på Holmlia. Han har, gjennom sin bakgrunn som flyktning fra Mosul i Irak og senere store innsats for å vokse faglig, inspirert andre til å følge sin drøm. Abdelhadi har stilt opp og håndtert opptredener i alle typer medier, og således bygget tillit og omdømme både til sin bransje og yrkesgruppe.

BB ServiceSystem

BB ServiceSystem er en mellomstor, familiedrevet renholdsbedrift i Florø, Sogn og Fjordane, som nomineres både for å være en god arbeidsgiver og for sin samfunnsnyttige innsats. Bedriften har jobbet hardt for å vise at også en mellomstor bedrift kan overleve i konkurranse med de store, landsdekkende aktører. Leder i BB Service System, Marianne Knapstad, har involvert seg tungt i å utvikle renholdsbransjens kompetansestandard, og også i selv å ta den i bruk blant sine ansatte.

Normal

Butikkjeden Normal nomineres for sitt innovative arbeid, og for å være en god arbeidsgiver. I en tid der pilene peker nedover for mange i retailbransjen, har Normal gått motsatt vei, har fortsatt sin ekspansjon, og har nå over 60 butikker i Norge. De har på kort tid fått en lojal kundemasse som opplever at Normal dekker et behov hos dem som ikke dekker. Samtidig er Normal en inkluderende arbeidsgiver som har gitt flere en ny sjanse.

Adecco

Rekrutterings- og bemanningsselskapet Adecco nomineres for sin samfunnsnyttige innsats og innovative arbeid. Adecco har, sammen med Manpower, tatt ansvar på vegne av bransjen og gått rettens vei for å slåss for fortsatt mulighet til å drive, etter at regjeringen ifjor innførte forbud og begrensninger for bransjens arbeid. ​Adecco har tariffavtale og bidrar til bransjens omdømme som ryddig.

Jury for Årets Service- og handelsbedrift har vært
  • Gjermund Løyning, direktør regioner og samfunn, NHO.
  • Lene Iren Oen - Adm direktør, Clas Ohlson, Representant fra styret i NHO SH.
  •  Kenneth Sandmo, LO, representant fra arbeidstakersiden.
  • NHO Service og Handel er sekretær for juryen, Anne-Cecilie Kaltenborn.
Jury for Årets talsperson har vært
  • Gjermund Løyning, direktør regioner og samfunn, NHO.
  • Lene Iren Oen - Adm direktør, Clas Ohlson, Representant fra styret i NHO SH.
  •  Lars Håkon Grønningen, redaktør i e24, som representant fra media.
  • NHO Service og Handel er sekretær for juryen, Anne-Cecilie Kaltenborn.

Mer om prisene her

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt