- Dagens AFP: Dårlig næringslivspolitikk, dårlig arbeidslivspolitikk

Publisert

Aons Fremsynskonferanse 2024, panelsamtale om AFP: Fagforbundets Steinar Fuglevaag, kommentator i Dagens Næringsliv, Anita, Aons Vidar Pedersen, sjeføkonom i Finansforbundet, Sven Eide, og administrende direktør i NHO Service og Handel, Anne-Cecilie Kaltenborn.

Dagens Næringslivs Anita Hoemsnes, omtalte dagens AFP-ordning som blindtarmen i pensjonssystemet Fra venstre: Fagforbundets Steinar Fuglevaag, kommentator i Dagens Næringsliv, Anita, Aons Vidar Pedersen, sjeføkonom i Finansforbundet, Sven Eide, og administrende direktør i NHO Service og Handel, Anne-Cecilie Kaltenborn. Foto: NHO Service og Handel

Det understreket adm. direktør i NHO Service og Handel, Anne-Cecilie Kaltenborn, under Aons fremsynskonferanse. - De ansatte er den viktigste ressursen til bedriftene, derfor er det en katastrofe at AFP ikke fungerer for de ansatte i arbeidsintensiv sektor.

Aons Fremsynskonferanse 2024: I paneldebatt om AFP møtte administrerende direktør i NHO Service og Handel, Anne-Cecilie Kaltenborn, både Aons Vidar Pedersen, Fagforbundets Steinar Fuglevaag, sjeføkonom i Finansforbundet, Sven Eide, og kommentator i Dagens Næringsliv, Anita Hoemsnes.

Administerende direktør i NHO Service og Handel, Anne-Cecilie Kaltenborn og sjefsøkonom i Finansforbundet, Sven Eide. Foto: NHO Service og Handel

Under Fremsynskonferansen 2024, som gikk av stabelen 25. januar, inviterte Aon Norway til debatt om pensjon, økonomi og andre bekymringer i norsk næringsliv.

På talerlisten stod blant annet CEO i Folketrygdfondet, Kjetil Houg og Storebrands Olav Chen, statssekretær i Arbeids- og inkluderingsdepartementet, Ellen Bakken (Ap) og Høyres nestleder, Henrik Asheim.

Svak krone, høye renter, aldrende befolkning og ønsket om en myk landing for den økonomiske bølgedalen Norge har vært og er inne i, var blant temaene de drøftet.

I paneldebatt om AFP møtte administrerende direktør i NHO Service og Handel, Anne-Cecilie Kaltenborn, både Aons Vidar Pedersen, Fagforbundets Steinar Fuglevaag, sjeføkonom i Finansforbundet, Sven Eide, og kommentator i Dagens Næringsliv, Anita Hoemsnes.

- AFP-ordningen er som blindtarmen i pensjonssystemet, uttalte sistnevnte, til flere nikk fra resten av panelet.  

-  Dagens ordning har mange fallgruver. De som kommer dårligst ut, er de ansatte i arbeidsintensiv sektor. Ordningen er dysfunksjonell og urettferdig, avsluttet Kaltenborn.

kvinne

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Fortell oss hva du leter etter og gi oss dine innspill! Hvis du oppgir e-post, kan vi kontakte deg ved behov. Vi kan dessverre ikke besvare alle henvendelser, men din tilbakemelding hjelper oss å gjøre nettstedet bedre.

Takk for tilbakemeldingen!

Takk for tilbakemeldingen!