– Ta del i dugnaden og forleng kontrakter

Nyhet, Næringspolitikk

Publisert

Kaltenborn

– Hvis man har tenkt å forlenge en kontrakt, hvorfor vente til mai, juni eller juli, spør Anne-Cecilie Kaltenborn, adm. dir. i NHO Service og Handel til E24.

Fire av ti bedrifter i NHO Service og Handel frykter konkurs, og handelsorganisasjonen fraråder nå det offentlige om å vente med å forlenge kontrakter. – Det holder folk i arbeid, sier renholdsfirma.
Offentlig sektor er i stor grad skånet for de økonomiske ringvirkningene som rammer i privat næringsliv. Nå mener NHO Service og Handel at offentlige foretak må bidra i dugnaden.
– Hvis man har tenkt å forlenge en kontrakt, hvorfor vente til mai, juni eller juli, spør Anne-Cecilie Kaltenborn.
– Det er nå når krisen er på sitt verste og bedriftene har behov for oppdrag, sier hun.  
Holder folk i arbeid
En bedrift som har fått forlenget kontrakt hos det offentlige er vårt medlem Royal Renhold. Kontrakten med statlige Kompetanse Norge skulle egentlig ikke opp for forlengelse før i mai, men allerede tidlig i april ble partene enige om forlengelse.
– Vi skulle forlenge renholdsavtalen ved kontorene våre i Bergen, og da tenkte vi det var naturlig å forlenge den for kontorene i Oslo også. Det er ikke voldsomme bidraget, men det er ålreit å kunne hjelpe til med å holde hjulene i gang, sier direktør Sveinung Skule i Kompetanse Norge.

 

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt