NHO Service og Handel

Innhold

Forlenget permittering redder tusenvis fra oppsigelse i Service og Handel

Nyhet, Næringspolitikk

Publisert

Kaltenborn

Anne-Cecile Kaltenborn er adm. dir i NHO Service og Handel

Regjeringen vil forlenge permitteringsperioden frem til 1. juli. - NHO Service og Handel er glad for at regjeringen her har lyttet til oss og arbeidstakersiden, men vi mener en forlengelse ut september er nødvendig, sier adm. direktør Anne-Cecilie Kaltenborn.

Ca 6.000 ansatte i NHO Service og Handels medlemsbedrifter når snart nådd taket for hvor lenge de kan være permittert - 52 uker. Det viser en kartlegging landsforeningen har gjort. Det er særlig innen flyplasssikkerhet, kantiner og frisør at det er mange som har vært permittert siden korona-krisen oppsto våren 2020. 

Lå an til masseoppsigelser

På et medlemsmøte i NHO Service og Handel i høst kom det fram at det lå an til masseoppsigelser i flere bedrifter på nyåret dersom Regjeringen ikke forlenget perioden til krisen er over og aktiviteten tar seg opp igjen. NHO Service og Handel har derfor, sammen med resten av NHO-fellesskapet, arbeidet for å forlenge perioden til 1. oktober. Regjeringen varslet mandag at de vil fremme et lovforslag om å forlenge perioden betraktelig, men ikke lenger enn til 1. juli.

Frykter krise til sommeren

- Regjeringen har tatt et skritt i riktig retning når de nå vil forlenge permitteringsperioden, men dette vil ikke være tilstrekkelig. Krisen i mange bedrifter vil fortsatt være stor i sommer. Mange næringer vil trenge sommeren og tidlig høst, på å klare å ta tilbake ansatte. Derfor må ordningen forlenges til 1. oktober, sier Kaltenborn. 

NHO og NHO Service og Handel mener at elementer ved permitteringsordningen må endres:   

  • Arbeidsgiverperioden ved permittering må reduseres fra 10 til 2 dager.  
  • Dersom dette ikke er mulig, må bedriftene få dekket utgifter til permittering gjennom kompensasjonsordningen.
  • Fra 1. mars innføres en ny arbeidsgiverperiode på fem dager (kalt arbeidsgiverperiode 2), for permitteringer utover 30 uker. NHO mener innføring av arbeidsgiverperiode 2 tidligst må innføres 1. juni.
  • NAV må sammen med arbeidsgiver og tillitsvalgte stille krav til kompetansehevende aktivitet hos den permitterte.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt