-Servicenæringene og handelsnæringene har en veldig viktig funksjon

Publisert

- Min første jobb var i en klesbutikk på Karl Johan. Det ga meg viktige erfaringer, sa Høyre-nestleder Henrik Asheim da han i dag åpnet årets Handlekraftkonferanse, som går i regi av NHO Service og Handel

Høyre-nestleder Henrik Asheim hadde æren av å åpne årets Handlekraftkonferanse. Asheim kunne avsløre at hans første jobberfaring var da han som 16-åring hadde helgejobb i en klesbutikk på Karl Johan – en erfaring han deler med svært mange.

Viktigheten av inkludering sto sentralt i Asheims innledning, hvor servicenæringene og handelsnæringene har en veldig viktig funksjon – enten det er snakk om mulighet for å kunne leie inn fra bemanningsbyråer, arbeidsinkludering eller dem som får sin første jobb i en butikk eller en renholdsbedrift.

Asheim pekte også på at service- og handelsnæringene havner litt ufortjent i skyggen av industrien når det gjelder oppmerksomhet om betydning og behov når det gjelder rammevilkår, hvilket ikke står i forhold til betydningen næringene har både for verdiskaping og sysselsetting. - Det må vi gjøre noe med, sa Asheim, før han avsluttet med å takke de som skaper jobber og fellesskap, og som gir mennesker en sjanse i service- og handelsnæringene.

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt