Gode eksempler på lønnsomt gjenbruk

Fra venstre: Trond Ivar Vestre, konsernsjef, Fretex, Siri Norhagen, bærekraft-sjef, IKEA AS, Anja Bakken Riise, daglig leder, Framtiden i våre hender, Nora Helliksen, daglig leder, Barents Outdoor og Are Knutsen, ansvarlig tjenester, XXL. (Foto. Elin Haga).

Det var stinn brakke med 60 deltagere og direkte sending på nett da våre bedrifter serverte gode eksempler på lønnsomt gjenbruk i Arendal. Se opptak av våre medlemsbedrifter IKEA, Bookis, Fretex, XXL og Barents Outdoor her.

Tema: Lønnsomt gjenbruksmarked
Arrangør: NHO Service og Handel
Se opptak fra sendingen her

Bedriftene ga statusrapport fra egen virksomhet og snakket om planer framover. Og om hva er de største hindrene som vi må få bort.

Bedriftseksemplene:

Siri Norhagen, bærekraft-sjef, IKEA AS.

IKEA: Satser stort på ombruk i varehus og på nett
Bærekraft-sjef Siri Norhagen fortalte om IKEAs store ambisjoner på ombruk: Allerede er de i gang med å kjøpe tilbake IKEA-møblene dine, og selger dem en gang til i Gjenbruksbutikken i varehusene. IKEA utforsker også muligheten for å bygge en plattform for at du selv enkelt skal kunne selge dine brukte IKEA-møbler på nett. 

Arne-Morten Willumsen, medgründer og daglig leder, Bookis.

Bookis: Slik skaper vi lønnsom bruktbokhandel
Medgründer og daglig leder Arne-Morten Willumsen i Bookis fortalte om hvordan de har bygget opp Bookis fra ide til i dag. Hør om utfordringene underveis, og hva som må til for å skape lønnsomhet. Og litt om planene framover.

Trond Ivar Vestre, konsernsjef, Fretex.

Fretex: Slik skal vi få nordmenn til å handle mer brukt
Fretex står for mange som selve oppfinneren av ombruk som forretningside her til lands. Men over 50 år etter starten handler nordmenn mindre enn ett brukt plagg i året, og 23 nye plagg. Fretex tror andelen som velger brukt kan økes betydelig, og har flere konkrete forslag som Trond Ivar Vestre, konsernsjef i Fretex, fortalte om.

Are Knutsen, ansvarlig tjenester, XXL og Nora Helliksen, daglig leder, Barents Outdoor.

XXL og Barents Outdoor: Slik gir vi telt og soveposer flere liv.
Are Knutsen, ansvarlig for tjenester  i XXL og grunder og daglig leder i Barents Outdoor  Nora Helliksen fortalte om samarbeidet som gjør at XXL kan selge brukte og reparerte telt og soveposer i varehusene. Hør hvordan de første månedene siden oppstarten i vår har gått – og så røper de litt om spennende planer framover.

Anja Bakken Riise, Daglig leder, Framtiden i våre hender.

 

Fant du det du lette etter?

Fant du det du lette etter?

Gi oss gjerne en kommentar i tillegg - hvordan kan vi forbedre oss?

Takk for kommentaren!

Kommentar sendt

Bestill et møte med oss

Bestill et møte med oss

Er du medlem og ønsker bedre kontakt, eller vil du høre mer om fordelene ved å være medlem?